[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره فصلنامه :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اشتراک::
تماس با ما::
آخرین شماره پیش از چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: دوره 43، شماره 187 - ( 7-1403 ) ::
جلد 43 شماره 187 صفحات 40-27 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی وجوه بلاغی محصولات فرایند طراحی معماری؛ مطالعه موردی: طرح‌های آپارتمانی شهر کرمانشاه از منظر خریداران
جواد گودینی ، محمدرضا حقی* ، مریم کرمی
گروه معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران. ، mr.haghi@razi.ac.ir
چکیده:   (826 مشاهده)
هدف: در عرصه طراحی پژوهی، یکی از رویکردهای تبیین‌کننده ماهیت طراحی سعی نموده که طراحی را به‌مثابه بلاغت معرفی نماید. این نوشتار نیز به دنبال شناسایی وجوه بلاغی طراحی در متقاعد نمودن مخاطبین خود بوده است. نظر به اهمیت مسکن، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محصولات طراحی معماری، پژوهش پیش‌رو به وجوه بلاغی در واحدهای مسکونی شهر کرمانشاه معطوف شده است.
روش پژوهش: روش به کار گرفته‌شده در این پژوهش پیمایشی است. برای این کار، ابتدا ابعاد و شاخص‏های مؤثر بر مطلوبیت مسکن، از پژوهش‌های معتبر (عمدتاً) داخلی استخراج شد. سپس نظرات خریداران ازطریق ابزار پرسش‌نامه پیمایش و جمع‌آوری گردید تا درنهایت، وجوه متقاعدکننده آن‌ها شناسایی شود. جامعه آماری شامل کلیه شهروندان کرمانشاهی است که در پنج سال اخیر، واحد مسکونی خریداری کرده‌اند. نمونه‌گیری به روش تصادفی ساده انجام پذیرفته و حجم نمونه نیز با‌توجه‌به تعداد متغیرها (35 متغیر) برابر با 120 نفر بوده است که بیش از 3 برابر تعداد متغیرهاست و برای تحلیل آماری مناسب است. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در نرم‌افزار آماری SPSS و به کمک مدل‌های تحلیل عاملی اکتشافی و رگرسیون چندمتغیره خطی انجام گرفته است.
یافته­ها: یافته‌ها حاکی از آن است که تنها 28 متغیر از 35 متغیر مطلوبیت مسکن بر متقاعد شدن خریداران مؤثر بوده‌اند. یافته‌ها همچنین مؤید آن است که طرحی از مسکن، متقاعدکننده خریداران کرمانشاهی بوده که ویژگی‌های زیر را داشته است: 1- پاسخ‌گوی رفتارهای جمعی/اجتماعی افراد. 2- پاسخ‌گوی نیاز به تفکیک زندگی فردی/جمعی آن‌ها. 3- فراهم‌آورنده امکانات و تسهیلات مناسب برای زندگی. 4- دارا بودن نمود بیرونی مناسب برای بهره‌برداران.
نتیجه­گیری: نتایج مقاله حاضر نشان می‌دهد که در طراحی و ساخت واحدهای مسکونی شهر کرمانشاه، توجه به هزینه، شیوه‌های ساختمانی، ایمنی و قابلیت انعطاف در مسکن ازجمله متغیرهایی هستند که کمتر موردتوجه قرار گرفته‌اند. این مسئله ضرورت توجه جدی‌تر به عوامل مغفول‌مانده را از آموزش دانشجویان معماری گرفته تا مجریان و ناظران حوزه ساخت‌وساز نمایان می‌سازد.
واژه‌های کلیدی: طراحی، بلاغت، محصول طراحی، مسکن، واحدهای مسکونی، شهر کرمانشاه
متن کامل [PDF 1230 kb]   (155 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: معماری
دریافت: 1402/8/23 | پذیرش: 1403/6/28 | انتشار: 1403/6/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Goudini J, Haghi M R, Karami M. (2024). Identifying rhetorical aspects of architectural design process products; case study: apartment designs in Kermanshah city from buyers’ perspective. JHRE. 43(187), 27-40. doi: https://doi.org/10.22034/43.187.3
URL: http://jhre.ir/article-1-2493-fa.html

گودینی جواد، حقی محمدرضا، کرمی مریم. شناسایی وجوه بلاغی محصولات فرایند طراحی معماری؛ مطالعه موردی: طرح‌های آپارتمانی شهر کرمانشاه از منظر خریداران مسکن و محیط روستا 1403; 43 (187) :40-27 https://doi.org/10.22034/43.187.3

URL: http://jhre.ir/article-1-2493-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 43، شماره 187 - ( 7-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مسکن و محیط روستا Housing and Rural Environment
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)