[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره فصلنامه :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اشتراک::
تماس با ما::
آخرین شماره پیش از چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: دوره 38، شماره 167 - ( 9-1398 ) ::
جلد 38 شماره 167 صفحات 144-131 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی کیفیت زندگی در روستاهای جابه‎جا شده استان ایلام (مطالعه موردی: روستاهای اسلامیه، اندیشه، فرخ‌آباد، لرینی ‌علیا و سفلی)
یونس آزادی* ، سید امیر حسین گرکانی ، کبری آزادی
دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی و مدرس مؤسسه غیرانتفاعی باختر- ایلام ، y.azadi@ymail.com
چکیده:   (3169 مشاهده)
از زمان استقرار سکونتگاه‌های روستایی در سطح دنیا، همواره بخشی از آنها بهدلایل مختلف از جمله بلایای طبیعی، حفاظت از منابع و عرصه‌های طبیعی، جنگ، پروژه‌های توسعه شامل دسترسی به ‌منابع، خدمات و امکانات مناسب و سایر عوامل از مکان اولیه خود به مکان‌های دیگر جابهجا شده‌اند. در این زمینه کیفیت زندگی روستاییان در روستاهای جدید از دغدغه‌های اصلی متولیان و صاحب‌نظران توسعه روستایی است. لذا پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و با هدف ارزیابی کیفیت زندگی روستاییان در روستاهای جابجاشده اسلامیه، اندیشه، فرخ‌آباد، لرینی علیا و سفلی در استان ایلام تدوین شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل سرپرستان خانوارهای ساکن در روستاهای مورد مطالعه می‌باشند که با توجه به محدود بودن آن‌ها، همه کسانی که حاضر به همکاری بوده‌اند، به‌عنوان حجم نمونه مورد مطالعه قرار گرفته‌اند (N=320). در این پژوهش برای جمع‌آوری اطلاعات میدانی مورد نیاز، از پرسشنامه محقق ساخته‌ای استفاده شده است که روایی آن براساس نظر گروهی از متخصصان و اساتید دانشگاه و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ به‌میزان (775/0) تأیید شده است. داده‌ها با آزمون‌هایT  تک‌نمونه‌ای و تحلیل واریانس با استفاده از نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند. یافته‌های پژوهش نشان داد براساس دیدگاه روستاییان ساکن در روستاهای مورد مطالعه، از 8 مؤلفه مورد بررسی، روستاها از نظر 4 مؤلفه در وضعیت مناسب و از نظر 4 مؤلفه دیگر در وضعیت نامناسب از نظر کیفیت زندگی قرار گرفته‌اند. همچنین روستاهای مورد مطالعه با درنظر گرفتن ابعاد کیفیت زندگی با استفاده از آزمون تحلیل واریانس و آزمون توکی در 3 طبقه قرار گرفته‌اند. در پایان نیز پیشنهادهایی در دو بعد قابل اجرا در طرح‌های مشابه در آینده و بهبود وضعیت روستاهای مورد مطالعه ارائه گردیده است.

 
واژه‌های کلیدی: کیفیت زندگی، ارزیابی، جابجایی روستایی، استان ایلام.
متن کامل [PDF 856 kb]   (836 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سکونتگاههای شهری و روستایی
دریافت: 1395/5/26 | پذیرش: 1398/10/8 | انتشار: 1398/10/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azadi Y, Garakani S A H, Azadi K. Assessing Life Quality in Relocation Villages of Ilam Province (Case Study: Eslamiyeh, Andishe, Farrokh Abad, LareiniOlya, and LareiniSofla). JHRE 2019; 38 (167) :131-144
URL: http://jhre.ir/article-1-1394-fa.html

آزادی یونس، گرکانی سید امیر حسین، آزادی کبری. ارزیابی کیفیت زندگی در روستاهای جابه‎جا شده استان ایلام (مطالعه موردی: روستاهای اسلامیه، اندیشه، فرخ‌آباد، لرینی ‌علیا و سفلی). مسکن و محیط روستا. 1398; 38 (167) :131-144

URL: http://jhre.ir/article-1-1394-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 38، شماره 167 - ( 9-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه مسکن و محیط روستا Journal of Housing and Rural Environment
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645