[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره فصلنامه :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اشتراک::
تماس با ما::
آخرین شماره پیش از چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: دوره 33، شماره 145 - ( 3-1393 ) ::
جلد 33 شماره 145 صفحات 123-111 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد فناوری بیوگاز در روستاهای ایران؛ برآورد صرفه جویی انرژی حاصل از کاربرد فناوری بیوگاز در روستای گالش کلام (گیلان)
الهیار عادلی گیلانی* ، فیروزه سوری ، مجتبی پوراحمدی
، adeli@ut.ac.ir
چکیده:   (10926 مشاهده)

مروری بر پژوهش‌های انجام شده در زمینه‌ توسعه‌ کشور در سال‌های اخیر، موید اهمیت و لزوم توجه به توسعه پایدار روستایی به عنوان یکی از ارکان زیربنایی توسعه پایدار شهری و ملی است. با دقت در آسیب­شناسی روستاهای امروزی با مقولاتی چون معضلات کالبدی، اقتصادی، فرهنگی- اجتماعی، زیست­محیطی و تأمین انرژی مواجه می­شویم. دقت در هریک از مشکلات مذکور و ارایه پیشنهادهای مناسب می­تواند گامی در راستای بهبود کیفیت و ماهیت روستاهای کشور بوده و زمینه رشد و رونق مجدد آنان را فراهم آورد.

با توجه به اینکه امروزه تأمین تمامی و یا بخشی از انرژی مصرفی جوامع انسانی، از منابع انرژی تجدیدپذیر، یکی از اصول توسعه‌ پایدار به‌شمار می‌رود، مسئله و هدف پژوهش حاضر، بررسی و ارزیابی استفاده از فناوری بیوگاز جهت تأمین بخشی از انرژی مصرفی جوامع روستایی کشور با زمینه‌ دامداری، از یک منبع انرژی ارزان قیمت و حل مشکلات زیست‌محیطی ناشی ازعدم مدیریت صحیح جمع‌آوری و دفع فاضلاب و فضولات روستایی است. بخش اول مقاله با استفاده از روش تحقیق کتابخانه­ای، به معرفی اجمالی فناوری بیوگاز و مزایای استفاده از آن در مقیاس روستایی پرداخته، سپس در بخش دوم، برای عینی ساختن نتایج حاصل از به­کارگیری این فناوری در مقیاس روستایی و تخمین میزان صرفه‌جویی انرژی، امکان استفاده از این فناوری در روستای گالش­کلام، مورد بررسی قرار گرفته‌است. الویت طرح ساماندهی پسماندهای روستایی، آلودگی آب‌های زیرزمینی منطقه، عدم اتصال به شبکه سراسری گاز شهری و همچنین زمینه­ دامپروری روستا سبب شده‌است تا این روستا به­عنوان نمونه موردی در پژوهش حاضر انتخاب و مورد بررسی قرار گیرد. در این بخش پس از انجام مطالعات میدانی، به­منظور تخمین میزان صرفه‌جویی انرژی از دو روش استفاده شده‌است. در روش اول میزان صرفه­جویی بر اساس میزان کنونی مصرف انرژی خانوارهای روستایی در بخش‌های پخت‌وپز و تأمین آب‌گرم، حدود 28% محاسبه شده‌است. در روش دوم درصد صرفه­جویی براساس میزان مصرف در بخش‌های مختلف پخت‌وپز، تأمین آب‌گرم مصرفی و گرمایش بنا، براساس استانداردها و مقررات ملی ساختمان مورد ارزیابی قرار گرفته‌است. محاسبات انجام شده نشان داده‌است که استفاده از فناوری بیوگاز با اصلاح الگوی مصرف و استانداردسازی ساختمان‌ها می‌تواند سبب 17% تا 4/39 % صرفه‌جویی در میزان مصرف انرژی خانواده­های روستایی ‌شود.

واژه‌های کلیدی: توسعه‌ پایدار روستایی، فناوری ‌بیوگاز، بیوگاز روستایی، تصفیه فاضلاب روستایی، روستای گالش‌کلام
متن کامل [PDF 390 kb]   (2729 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: معماری
دریافت: 1392/4/24 | پذیرش: 1392/8/5 | انتشار: 1393/3/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adeli Guilani A, Souri F, Pourahmadi M. Application of Biogas Technology in the Villages of Iran: An estimation of its potential to supply the household energy demand of Galesh-kolam village in Gilan. JHRE 2014; 33 (145) :111-123
URL: http://jhre.ir/article-1-618-fa.html

عادلی گیلانی الهیار، سوری فیروزه، پوراحمدی مجتبی. کاربرد فناوری بیوگاز در روستاهای ایران؛ برآورد صرفه جویی انرژی حاصل از کاربرد فناوری بیوگاز در روستای گالش کلام (گیلان). مسکن و محیط روستا. 1393; 33 (145) :111-123

URL: http://jhre.ir/article-1-618-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 33، شماره 145 - ( 3-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه مسکن و محیط روستا Journal of Housing and Rural Environment
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645