[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره فصلنامه :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اشتراک::
تماس با ما::
آخرین شماره پیش از چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: دوره 29، شماره 132 - ( 10-1389 ) ::
جلد 29 شماره 132 صفحات 76-61 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش اکوتوریسم در توسعۀ پایدارشهری و روستایی
محمد اکبرپور سراسکانرود*، فاطمه نوربخش
چکیده:   (14308 مشاهده)
انجام فعالیت‌های گردشگری که مشاغل گوناگونی راهم به‌دنبال دارد در هر کشوری به‌عنوان بخشی از فعالیت‌های اقتصادی، در کنار بخش‌های صنعت وکشاورزی موجب رونق و پیشرفت اجتماعی- اقتصادی آن کشور می‌گردد. اکوتوریسم وسیله‌ای برای تحقق اهداف پایداری توسعه می‌باشد، زیرا راهکارهای مشابهی را برای رفع مشکلات فعلی ارائه می‌دهد. ایران یکی از پرجاذبه‌ترین کشورهای جهان است که از لحاظ تنوع اقلیمی و آثار باستانی و تمدنی در ردۀ کشورهای برتر جهان است، اما متأسفانه از لحاظ جذب اکوتوریسم و درامد حاصل از آن دارای جایگاه شایسته‌ای نیست. با برنامه‌ریزی منسجم و سیستمی می‌توان کشور را از رکود اقتصادی و وابستگی به نفت نجات داد و زمینه را برای اشتغال بیشتر و حفظ ذخایر و منابع ملی آماده نمود، این در حالی است که اکوتوریسم بالاترین کارایی و اثر بخشی در استفاده از توانایی‌های طبیعی و فرهنگی را دارد که در عین استفاده کارامد و ایجاد زمینه برای اشتغال و درامد زایی کم‌ترین تأثیر منفی را بر محیط زیست وارد می‌کند و ابزاری مناسب برای توسعه متوازن به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه می‌باشد. گرایش و حمایت ساکنان یکی از مؤلفه‌های کلیدی در رویکرد توسعۀ پایدار گردشگری محسوب می‌شود. ورود گردشگران به هر منطقه منجر به ایجاد اشتغال در سطح کلان شده که زمینه را برای توسعۀ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مهیا می‌نماید. در این مقاله سعی شده به توسعۀ جزیره قشم(روستاها وشهرهای جزیرۀ قشم) که از جنبۀ اکوتوریسمی از حساسیت خاصی در همۀ ابعاد اکولوژیک، اقتصادی و سیاسی برخوردار است، پرداخته ‌شود. این جزیره بزرگ‌ترین جزیرۀ ایرانی خلیج فارس است که نزدیک‌ترین آنان به ساحل نیز می‌باشد. توسعۀ پایدار جزیره با توجه به ماهیت جزیره‌ای بودن آن از نظر اکولوژیکی و حضور اکوسیستم‌های خاصی چون جزایر مرجانی، جنگل‌های حرا و اراضی خاص و وسیع داخلی آن در کنار روند نابسامان توسعه گذشته، مستلزم دقت خاصی است که باید حتماً بر شناخت دقیق وضعیت موجود از همه نظر، برنامه‌ریزی و مدیریتی مستمر از نظر محیط زیست مبتنی باشد.
واژه‌های کلیدی: اکوتوریسم، توسعۀ پایدار، محیط زیست، قشم.
متن کامل [PDF 277 kb]   (133 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/7/27 | پذیرش: 1397/11/7 | انتشار: 1397/11/7
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

(2010). The Role of Eco-Tourism in Urban & Rural Sustainable Development (case study: Qeshm Island). JHRE. 29(132), 61-76.
URL: http://jhre.ir/article-1-26-fa.html

اکبرپور سراسکانرود محمد، نوربخش فاطمه. نقش اکوتوریسم در توسعۀ پایدارشهری و روستایی مسکن و محیط روستا 1389; 29 (132) :76-61

URL: http://jhre.ir/article-1-26-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 132 - ( 10-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مسکن و محیط روستا Housing and Rural Environment
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons — Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0)