[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره فصلنامه :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اشتراک::
تماس با ما::
آخرین شماره پیش از چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: دوره 39، شماره 172 - ( 12-1399 ) ::
جلد 39 شماره 172 صفحات 145-136 برگشت به فهرست نسخه ها
تبیین تأثیرگذاری ویژگی های مدیریت بحران بر عملکرد مدیران بحران با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری (مطالعه موردی: استان های جنوب شرق کشور)
ابوالفضل فقیهی* ، علی ملاحسینی ، مهدی کاظمی
دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران ، faghihi.ab@gmail.com
چکیده:   (2277 مشاهده)
بحران، پدیده‌ای با احتمال وقوع کم و تأثیرگذاری زیاد است که نظم سیستم اصلی یا قسمت‌هایی از آن را مختل نموده و پایداری آن را به­هم می‌زند؛ لذا مدیریت صحیح آن، نقش اساسی در بهبود و پیشرفت جامعه خواهد داشت. درواقع، تدبیر در مدیریت بهینه‌ی بحران‌ها به موفقیت در لایه­های متعددی بستگی دارد که ویژگی­های مدیریت بحران مدیران یکی از این لایه­ها است؛ لذا توجه کافی به این عامل نقش تعیین‌کننده‌ای در مدیریت بهینه‌ی بحران‌ها و عملکرد مطلوب مدیران بحران خواهد داشت. هدف این پژوهش، تبیین تأثیرگذاری ویژگی­های مدیریت بحران بر عملکرد مدیران بحران با استفاده از مدل ساختاری معادلات ساختاری (مطالعه موردی: استان­های جنوب شرق کشور) است. در پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی اطلاعات لازم گردآوری گردیده‌است. جامعه آماری شامل کلیه اعضای ستاد مدیریت بحران استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی و یزد که تعداد آن‌ها در سال 1398 حدوداً بالغ بر 100 نفر بود؛ می‌باشد که با استفاده از جدول نمونه‌گیری مورگان و کرجسی، تعداد 80 نفر با روش نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای به‌عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. برای تحلیل داده­ها از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون فریدمن) استفاده شد. نتایج این پژوهش، ضمن اینکه مدل ویژگی­های مدیریت بحران مؤثر بر عملکرد مناسب مدیران بحران استان­های جنوب شرق کشور را مورد تأیید قرار داد؛ نشان داد که بین ویژگی­های مدیریت بحران مدیران بحران تفاوت معنادار وجود دارد (05/0p<) که دراین‌بین بالاترین رتبه را فرهنگ خطاپذیری دارد و پس از آن تعهد مدیریت ارشد در رتبه‌ی دوم قرار دارد. مدیریت صحیح بحران­ها، زمانی فراهم می­گردد که ویژگی­های مؤثر بر مدیریت بحران ازجمله ویژگی­های مدیریت بحران مدیران را شناخته و متناسب با ویژگی­های ذاتی و مهارتی، وظایف را به مدیران محول نموده و انتظار عملکرد مطلوب را از آن‌ها داشت. با توجه به نتیجه به‌دست‌آمده، پیشنهاد می­شود به ویژگی­های مدیریت بحران مدیران بحران توجه شود و با فراهم کردن محیطی که مدیران در آن احساس تعهد و پایبندی بیشتری به امور داشته باشند، زمینه را برای ایجاد عملکرد مطلوب و مناسب آنان فراهم نمود.
واژه‌های کلیدی: مدیریت بحران، عملکرد مدیران، مهندسی مقاومت‌پذیر، استان‌های جنوب شرق کشور.
متن کامل [PDF 770 kb]   (684 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/7/12 | پذیرش: 1399/12/26 | انتشار: 1399/12/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faghihi A, Mollahosseini A, Kazemi M. Explaining the Effect of Crisis Management Characteristics on the Performance of Crisis Managers using the Structural Equation Modeling (Case Study: Southeastern Provinces of Iran). JHRE 2021; 39 (172) :136-145
URL: http://jhre.ir/article-1-2065-fa.html

فقیهی ابوالفضل، ملاحسینی علی، کاظمی مهدی. تبیین تأثیرگذاری ویژگی های مدیریت بحران بر عملکرد مدیران بحران با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری (مطالعه موردی: استان های جنوب شرق کشور). مسکن و محیط روستا. 1399; 39 (172) :136-145

URL: http://jhre.ir/article-1-2065-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 39، شماره 172 - ( 12-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه مسکن و محیط روستا Journal of Housing and Rural Environment
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645