[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره فصلنامه :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اشتراک::
تماس با ما::
آخرین شماره پیش از چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: دوره 40، شماره 174 - ( 6-1400 ) ::
جلد 40 شماره 174 صفحات 14-3 برگشت به فهرست نسخه ها
اولویت‌بندی سیستم‌ های ساختمانی نوین اسکان موقت پس از وقوع زلزله براساس شرایط بومی کشور ایران (مطالعه موردی: استان مرکزی)
بابک امیدوار* ، محسن خرم
دانشکده محیط زیست، پردیس دانشکده‌های فنی، دانشگاه تهران. ، bomidvar@ut.ac.ir
چکیده:   (2792 مشاهده)
در پژوهش حاضر با استفاده از مطالعات اسنادی و کتابخانه‏ای معیارهای اصلی و زیر معیارهای مؤثر در اسکان موقت تعیین و با بررسی تطبیقی سیستم‌های ساختمانی نوین اسکان در مناطق مختلف جهان، پس از تدوین عوامل مهم در انتخاب سیستم‌های مذکور و اخذ نظر خبرگان، سیستم‌ها تعیین و تأیید گردیدند. اولویت‌بندی و وزن‌دهی معیارها براساس روش تجزیه‌وتحلیل سلسله‌مراتبی و روش ترکیب خطی صورت گرفته‌است. با توجه به گستردگی جغرافیایی و همچنین تنوع در شرایط آب و هوایی در یک بازه زمانی مشخص و تنوع فرهنگی کشورمان، انتخاب یک سازه مشخص را بسیار مشکل ساخته‌است. با تعیین معیارهای اسکان موقت و بررسی سیستم‌های مختلف در این پژوهش برای هر معیار، سیستم‌های ساختمانی اولویت‌بندی شدند تا مدیران با توجه به شرایط بومی و اولویت‌ها بتوانند سازه مناسب را انتخاب و در اختیار آسیب‌دیدگان قرار بدهند. درنهایت با ترکیب خطی وزن تعیین‌شده، سازه برتر تعیین گردید. چارچوب انتخابی برای سیستم اسکان موقت به‌صورت مناسبت‌ترین سازه برای هر کدام از معیارها و همچنین مناسب‌ترین سازه براساس تمامی معیارها تعیین شد. سیستم ساختمانی «سازه گابیون و پارچه ضد آب» با ضریب اهمیت 290/0 به‌عنوان مناسب‌ترین سیستم ساختمانی از نظر کارشناسان تعین شده‌است و پس‌ازآن به‌ترتیب سیستم‏های ساختمانی «سازه ابر خشت» با ضریب اهمیت 183/0 و «سازه ترکیبی کانکس و چادر» با ضریب اهمیت 160/0 مناسب‌ترین سیستم ساختمانی می‌باشند. نتایج نشان داد؛ «زمان راه‌اندازی» با ضریب نسبی 112/0 به‌عنوان مهم‌ترین شاخص تأثیرگذار بر شناسایی و رتبه‌بندی تعیین معیارهای (مؤلفه‌های) انتخاب سیستم ساختمانی برای اسکان موقت از نظر کارشناسان تعین شده‌است و پس‌ازآن به‌ترتیب شاخص‎‏های «استحکام ساختاری» با ضریب اهمیت 110/0 و «مشارکت» با ضریب اهمیت 103/ 0 و «تولید انبوه» با ضریب اهمیت 078/0 و «قابلیت استفاده مجدد یا قرارگیری سازه در مسیر توسعه» با ضریب اهمیت 055/0 و «مطابقت با استاندارد ساخت‌وساز» با ضریب اهمیت 050/0 مهم‌ترین معیار می‏باشند.
 

 
واژه‌های کلیدی: معیارهای اسکان، سیستم‌های ساختمانی، اسکان موقت، الگوی بومی.
متن کامل [PDF 1412 kb]   (1393 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/2/19 | پذیرش: 1400/6/31 | انتشار: 1400/6/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Omidvar B, Khoram M. Prioritization of Modern Construction Systems in the Post-earthquake Temporary Housing Based on Indigenous Conditions in Iran (Case Study of Markazi Province). JHRE 2021; 40 (174) :3-14
URL: http://jhre.ir/article-1-2187-fa.html

امیدوار بابک، خرم محسن. اولویت‌بندی سیستم‌ های ساختمانی نوین اسکان موقت پس از وقوع زلزله براساس شرایط بومی کشور ایران (مطالعه موردی: استان مرکزی). مسکن و محیط روستا. 1400; 40 (174) :3-14

URL: http://jhre.ir/article-1-2187-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 40، شماره 174 - ( 6-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه مسکن و محیط روستا Journal of Housing and Rural Environment
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4645