[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره فصلنامه :: تمام شماره‌ها :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
اشتراک::
تماس با ما::
آخرین شماره پیش از چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: دوره 36، شماره 159 - ( 9-1396 ) ::
جلد 36 شماره 159 صفحات 50-35 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تغییرات ساختار معماری مسکن و عرصه حیات در روستاها (مطالعه موردی: روستای ریاب- خراسان‌رضوی)
اباصلت عسکری رابری ، شهاب عباس زاده* ، علی اصغر آبرون
عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری ، shahab.arch@gmail.com
چکیده:   (5393 مشاهده)
چندین سال است که روستاهای کشور بنا به دلایل متعددی کارکرد و بهره‌دهی مناسب‌ خود را ندارند و از سویی بررسی و شناخت نواحی روستایی و تحلیل قابلیت‌ها و تنگناهای آن‌ها در فرایند برنامه‌ریزی توسعه روستایی اهمیت به‌سزایی دارد. در این میان مسکن به‌طور عام و مساکن روستایی به‌طور خاص، بر حسب شرایط پیچیده زمانی- مکانی، تغییرات مختلف ماهیتی- کارکردی را بخود می‌بینند و نمایانگر شیوه‌های مختلف معماری‌ می‌شوند. گونه مسکن جدید در روستای تاریخی ریاب، در مقایسه با مساکن سنتی- بومی این روستا نوعی از تفرق شیوه معماری را نشان می‌دهد می‌توان ریشه این تغییرات را به تغییر و تحولات در عرصه حیات روستا در ارتباط با سطوح بالاتر نظام برنامه‌ریزی و توسعه روستایی مرتبط دانست. لذا در پژوهش حاضر به‌منظور مطالعه چگونگی تأثیر‌گذاری تغییرات حادث شده در عرصه حیات روستایی بر ساختار معماری مسکن روستایی، ابتدا عوامل مؤثر بر عرصه حیات روستایی مورد واکاوی قرار گرفته‌ و سپس سعی شده است در قالب نمونه موردی تحقیق، چگونگی تأثیر این عوامل بر تغییرات ساختار معماری مسکن روستایی از بومی- سنتی به جدید مورد شناسایی و تحلیل قرار گیرد. این پژوهش از نوع کاربردی بوده که با روشی ترکیبی و از طریق مطالعه منابع کتابخانه‌ای و انجام مشاهدات میدانی، با رویکردی توصیفی- تحلیلی انجام شده است. طبق یافته‌های پژوهش حاضر جریان حیات روستایی متأثر از چهار عامل‌ اجتماعی- فرهنگی، اقتصادی، محیطی و نهادی (انسانی) می‌باشد که ‌تغییر و تحولات خود را در قالب ساختار معماری مسکن روستایی به‌صورت سه دسته تغییرات شامل‌ تغییرات در سازمان فضایی، عناصر کالبدی‌ و نقش کارکردی مسکن روستایی نمایان می‌سازند.
واژه‌های کلیدی: تغییرات عرصه حیات روستایی، ساختار معماری مسکن روستایی، مسکن روستایی جدید، مسکن روستایی بومی- سنتی، ریاب.
متن کامل [PDF 1831 kb]   (2460 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: معماری
دریافت: 1394/7/27 | پذیرش: 1396/9/14 | انتشار: 1396/9/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Askari Rabori A, Abbaszadeh S, Abroon A A. Evaluation of Rural Housing Structural Transformations Based on the Rural Livelihood; Case Study : Riab Village in Khorasan Razavi Province . JHRE 2017; 36 (159) :35-50
URL: http://jhre.ir/article-1-1173-fa.html

عسکری رابری اباصلت، عباس زاده شهاب، آبرون علی اصغر. ارزیابی تغییرات ساختار معماری مسکن و عرصه حیات در روستاها (مطالعه موردی: روستای ریاب- خراسان‌رضوی). مسکن و محیط روستا. 1396; 36 (159) :35-50

URL: http://jhre.ir/article-1-1173-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 36، شماره 159 - ( 9-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه مسکن و محیط روستا Journal of Housing and Rural Environment
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4645